Direktlänk till inlägg 4 november 2008
Igår lagade jag och Assar mat. Fiskgryta. Den är mycket god, så Assar har gått med på att dela med sig av receptet:
Skiva en fänkål i smala skivor. Skala och klyfta ett drygt halvkilo potatis. Lägg det i en gryta, koka upp tillsammans med sex deciliter grönsaksbuljong och fyra matskedar vitt vin. Häll på några matskedar hackad gräslök. Skala en citron i ett stycke om du kan, lägg i skalet i grytan. Låt alla grönsaker koka i omkring femton minuter.
Skär 225 gram vit fisk och 225 gram lax i små tärningar. Lägg i fisken i grytan och låt allt småkoka tills fisken fått fin färg, ungefär 3- 4 minuter borde räcka. Blanda i ungefär fyra matskedar creme fraiche. Salta och peppra.
Ät dig mätt, spinn och somna nöjd och belåten.
Sitter pa ett internetcafé i Porto, en mycket lustig stad i Portugal, som for ovrigt ar favvolandet hittills. Vi sokte upp solen efter att nastan ha regnat och blast bort i Frankrike, ett land fyllt av engelsksprakighetsvagrare, ondsinta vakter som s...
Jag har ju mer eller mindre (typ ofrivilligt) tagit semester från bloggandet den senaste tiden - för mycket jobb och påföljande trötthet och matthet har gjort att jag inte orkat vara kreativ, inte velat formulera ord till en text. Det har varit för m...
Jag är upptagen. Rättar uppsatser, jagar elever. Räddar de betyg som räddas kan och sitter i möten resten av tiden. Liv, det är nåt jag tänkte återta efter den 11:e. Nej 7:e. Då ska ettornas och tvåornas betyg vara satta. Treorna nu på måndag. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||
|