Senaste inläggen

Av Igeln - 21 april 2010 22:08

En sån där dag. Med snöoväder och alldeles för tunna kläder. Mensvärk. Sallad till lunch och händer som nästan skakar av köld. Ett Öppet Hus som man hade glömt bort. Så hemresan som skulle ske vid tre sköts upp till halv sex, eftersom man är snäll och väluppfostrad och till skillnad från vissa andra i arbetslaget inte lämnar folk i sticket, utan snällt byter av och sitter och glor vid informationsbordet. Trots att man är ämneslärare och inte har ett skit att säga om nån skulle komma och fråga om programmet man representerar. Hur många som kom och frågade? Noll personer. Men jag satt snällt ändå. Och glodde. Och kände hur jag blev äldre för var sekund som gick.


Och sen blåste det så jag fick ont i öronen och sen fick jag en plats mittemot toaletten på tåget och sen regnade det i Uppsala och sen orkade jag inte träna och sen var det inget på tv och sen var det enda jag ville göra med den här dan att gå och lägga mig.


Och det har jag gjort nu. God natt.

ANNONS
Av Igeln - 20 april 2010 23:12

Se nedan. Hitlerlugg eller Vegasbarr? Vegas, baby, yeah!

ANNONS
Av Igeln - 20 april 2010 22:41

   

   


Som sagt, sak samma vare sig i Las Vegas eller på Birka Paradise - Videoklubben är på G! 


Annars blir det inget mer resande den här månaden. Planen var att jag skulle åka till Lübeck på studieresa med två klasser och mitt arbetslag nu på torsdag men jag ställde in idag. Och det var som om en sten fick vingar och flög bort från mina axlar. Jag har ansvaret för det nationella provet i svenska i år, och jag håller på och nojar järnet varje dag nu. Räknar salar, räknar elever, räknar datorer, räknar vakter. Skriver information, delar ut information, redigerar information, återkommer med ny information. Jag skulle dö av nojighet om jag var tvungen att åka ifrån skolan dagen INNAN D-day. Nu känner jag mig trygg. Jag kan vara på skolan klockan 5 på morgonen och förbereda på fredag om jag så önskar. Just nu önskar jag bara vara där klockan sju, men dock. Jag kan. Om jag vill.


Fredag klockan 07:05 ska jag (med kaffekopp i hand i stället för sittandes på en buss) och dataansvarig gå runt och kolla alla salar, placera ut extradatorer, papper, pennor och gem. Små tomtenissar. (Ska vi vara alltså, inte placera ut.) På torsdagen ska jag preparera salarna; se till att det finns papper till skrivarna, att bänkarna står som de ska...


Jag är fortfarande lite grön och jag har ansvar för att det ska flyta fint, inte bara att det funkar att skriva för mina elever, utan för alla som skriver provet. Det får liksom inte gå fel. Då måste jag nämligen begå harakiri. Såna är reglerna. Tror jag.


Jag tror att läraren som arrangerar resan blev lite ledsen dock. Så istället för några kilo sten på axlarna har jag en liten råtta som gnager i min mage. Jag vet inte hur jag ska bli av med den.

Av Igeln - 19 april 2010 22:39

Eller slem? Vad reser en igel på?


I alla fall. Bärild fyllde 30, och det firades medelst finlandskryssning. Spa-kryssning med videoklubben minsann! I fredags bar det av, i lördags kom vi hem.


  

 Vi åkte tåg och tunnelbana först.

 

  

 Alla fick massage och sen hängde vi i spa-delen. Första utomhusbadet avklarat kanske man kan säga?


 

Skillad fotograf! 

 

Sen var det dags för piffning och trerätters. "Spamiddag" som skulle vara lite nyttigare än den vanliga. Gräddig musselsoppa, bröd, lammstek, potatisgratäng och cheesecake. Hur många kalorier bestod den vanliga menyn av? 


      

Typ som i Kalifornien! Ehrm.


   

I väntan på en liten kille på trampcykel...


Bärild hade med sig en projektor! Västa överraksningen som gjorde sig ypperligt mot hyttens rullgardin. Videoklubben kunde alltså ägna sig åt vad den gör allra bäst. Kanske det bästa sättet att ägna en trött lördagsförmiddag på, då man är på en färja?


Men vi kunde även roa oss med annat när andan föll på...


Allt som allt en mycket trevlig vistelse, dock med vissa inslag av närstudier i människomisär. Det var länge sedan jag lände mig så smärt, smidig, ung och fräsch. Och smart. Och nykter.

Av Igeln - 15 april 2010 22:04

I förberedelserna av en introduktionslektion om medeltidens litteratur som jag ska ha imorgon ramlade jag över det här trevliga testet. Då vet jag var Dante placerar mig. Bland kättarna. Fint det!

 

The Dante's Inferno Test has banished you to the Sixth Level of Hell - The City of Dis!
Here is how you matched up against all the levels:

LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Very Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)Moderate
Level 2 (Lustful)High
Level 3 (Gluttonous)Moderate
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Very Low
Level 5 (Wrathful and Gloomy)Low
Level 6 - The City of Dis (Heretics)Very High
Level 7 (Violent)Low
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Moderate
Level 9 - Cocytus (Treacherous)Moderate


Take the Dante's Divine Comedy Inferno Test

 

Kan man använda detta i sin undervisning månne? Kanske inte som intro, men jorå, det ska nog gå ska vi se.

Av Igeln - 14 april 2010 22:56

är vad som möter alla som handlar på Hemköp i samhället där jag jobbar. Hur? Hur tänkte de som tapetserade väggen med denna bild? Hur? Vad är det de vill sälja?


  Av Igeln - 13 april 2010 21:33

Måndag: Älskade eltreorna har temadag (sånt som brukar ses som en legitim anledning att sitta och softa eller kanske tillochmed skolka) men kommer till mitt arbetsrum och säger att de hellre vill ha svensklektion. Gulligaste, gulligaste killarna!


Tisdag: Pratar med handelstreorna, klassen jag är klassföreståndare för, om studenten och kommer in på att det kommer kännas sorgligt och tomt efter att alla blivit hämtade från skolgården. Några börjar gråta när de tänker på vad det innebär att sluta skolan. Finaste, finaste flickorna!

Av Igeln - 7 april 2010 23:47

      


Notera morrhåren längst ner i vänstra hörnet på den sista bilden.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Blogkeen
Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se