Senaste inläggen

Av Igeln - 4 februari 2010 22:44

När jag cyklade till tåget imorse, slirade i modd och blinkade bort snöflingor ur ögonen, solen hade fortfarande inte orkat upp. Då, mina vänner, då hörde jag vårfåglar sjunga i träden i allén längs med spåret.


Och sen kom jag på mig själv i duschen med att nynna på detta:Kanske, kanske blir det vår en dag. Snön hotar med annat, men fåglarna lovade.


Att jag även gått runt och sjungit på "ja må hon leva" och den här resten av dagen kan däremot kanske tolkas som någonting hotande...

ANNONS
Av Igeln - 3 februari 2010 21:55

Jag var på bio med mamma. Fish Tank såg vi. En ganska gripande och sorglig film med nån typ av hopp ändå. Haha, lite som min musiksmak på senare tid alltså. Och handlingen kändes som de sämsta sidorna av orten där jag jobbar gånger hundra. Eller kanske är det att överdriva. Kanske är det sådär även i Sverige på sina ställen, bara att jag är för naiv för att våga tro på det. Jag tror kanske det. Att jag är naiv.


Sevärd film. Lätt. Men ikväll var vi bara tio i salongen som fick veta det.I fredags var jag också på bio, men med videoklubben. Avatar. En cowboy-och-indianer-film, bara med pandorianer istället för indianer. Och hästarna hade sex ben och långa trynen. Sevärd den med, men på ett helt annat sätt. Salongen var fullsatt.
ANNONS
Av Igeln - 1 februari 2010 22:28

Det här med musik och iglar är ju en komplicerad historia. Eller, i ärlighetens namn är det vä ltvärtom. Det är väldigt enkelt. Vissa skulle väl säga enkelspårigt.


Och nu i spotfytider blir det bara värre. Igellistor till döddagar. Nedbäddad i sängen med hörlurar på huvudet och dator på magen. För tillfället verkar det vara en lättare form av självplågeri på schemat. Bara sorgliga låtar. Men med guldkant. Eller silver lining kanske det kallas.


Jag lyssnar och ryser och suckar och är nästan nära tårar och samtidigt pirrar det liksom av glädje nånstans i samma mage som det ligger en klump i.


Dungen – Du Är För Fin För MigAv Igeln - 30 januari 2010 23:00

Frida delade med sig av detta fynd på facebook. Vad säger man? Assar.


  Av Igeln - 28 januari 2010 16:43

Jag vet inte om det är bra eller dåligt att mitt liv verkar reprisera sig självt. Den här för-ett-år-sedan-grejen har gett mig läskiga insikter i mitt upprepande liv.


Men dock. Lite skönt kändes det faktiskt mitt i beklagandet över att jag är så trött och att livet är så jähähäädra jobbigt att det kändes såhär för ett år sedan.

Av Igeln - 25 januari 2010 22:53De här killarna får jag träffa varje dag. Jag har det rätt bra, jag.          

Av Igeln - 25 januari 2010 22:52

  

Av Igeln - 25 januari 2010 22:19

  


Egentligen har jag läget under kontroll.


Schemat i skolan är bättre, jag känner mig mer erfaren än tidigare, jag litar på min egen förmåga. Jag gör det jag vill göra.


Ändå känns det ibland som att jag trampar vatten. Alldeles för ofta planerar jag lektionerna kvällen (eller var går gränsen mellan kväll och natt?) innan. Jag känner mig för stressad för att träna men sitter ändå bara och glor på skärmen när jag istället väljer att stanna hemma. Tom i huvudet. Glor på en skärm och känner mig onyttig, obekväm och oföretagsam. Och på jobbet går det ju inte att jobba. Det är möten. Det är konferenser av alla de slag tänkas kan. Det är kollegor som ska prata i korridoren. Det är elever som ber om hjälp, det är elever som behöver prata. Och är det något jag vill prioritera så är det väl elevproblemen, men jävlar, jävlar vad sånt tar på krafterna. Jag känner mig som en disktrasa vissa dagar. Idag är en sån dag.  Parera, medla, lyssna, planera, ge nya chanser. Åter och åter igen.


Justja, så är det lektioner ibland också.


Och samtidigt vill jag inte ha andra elever. Aldrig! Jag vill ha mina stökiga, krångliga så otroligt charmiga och personliga elever. Inte stillasittande, stillatigande små ljus. Jag vill ha såna som blixtrar och flammar ordentligt emellanåt.


Och så vill jag ha fler timmar på dygnet. Fler soltimmar.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Blogkeen
Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se