Senaste inläggen

Av Igeln - 14 december 2009 19:19

När jag började gymnasiet hamnade jag på helt fel skola. Helt fel. Fel, fel, fel. Det var gråt och tandagnisslan varenda dag. Jag gick ensam i korridorerna, barfota och trollhårig med freestylelurarna konstant i öronen, mitt bland alla miniräknarnördar som jämförde grafer på rasterna. Ofta lyssnade jag på detta. Lika ofta skrev jag texttiteln på bord, i block, på händerna, ja, lite varstans. Fast med "I" istället för "We".


Efter en tids gråt, tandagnisslan och nästintill avopp fick jag äntligen byta. Från natur till sam. Från Fyris till Skrapan. Å. Skrapan for ever.


Nu har jag flera gånger i rad kommit på mig själv med att skriva det i mitt lärarblock, både vid programlagsmöten och personalmöten. Senast idag. Hm.


Och att Snippe spelade den för mig i köket alldeles nyss vet jag inte hur jag ska tolka heller. Lustigt eller olustigt?


ANNONS
Av Igeln - 10 december 2009 23:18

Nja. Men jag tillbringar en hel massa tid här i alla fall. Och såhär ser det ut ibland. De minuter det faktiskt är ljust ute och pelargonerna blommar.


                          

ANNONS
Av Igeln - 9 december 2009 22:22

Planerar. Stötte på detta.
Av Igeln - 8 december 2009 22:22

Omochomochomigen. Bloggplatsen har ju den fiffiga funktionen att man kan se vad man skrev för exakt ett år sedan. Det har jag nämnt mången gång förut. För ett år sedan sov jag dåligt fast jag inte var stressad dagtid, men låg vaken nattetid i nåt slags halvvaket rus och planerade lektioner och uppgifter utan att egentligen åstadkomma nåt som helst av värde, snarare nåt helt ovärt – sömnbrist. Inatt låg jag där och vred mig, fick skärvor av idéer i huvudet som lika snabbt slank undan igen, bara för att bytas ut mot nya bitar.


Munsår har jag. Precis som för ett år sedan.


Och färgat håret har jag också. Precis som för ett år sedan.


Bra att man varierar sig.

Arg
Av Igeln - 2 december 2009 22:25Nu är jag hemkommen från modeshowen som elever i min trea både arrangerat och gått som mannekänger i. Stolt som en riktig höna är jag. Mina fina kycklingar! (Även om kyckligen på bilden förstås är mer åt giraffhållet.) Jag försökte fota, men det gick åt skogen direkt. Jag var ju tvungen att stå och storsmila och applådera mest hela tiden. Tur att Snippe hade en mobil med sig då. Och jag ska få bilder från en mindre känslosam lärare imorgon.


Fina, fina och så duktiga. Å, jag är en sån mesig, känslosam och blödig töntklassföreståndare. Men det står jag fan för. Med så himla bra elever som jag får förestå.

Av Igeln - 1 december 2009 21:44


Jag har inte dött. Inte försvunnit eller ledsnat heller. Bara varit trött och ur bloggform. Det ändras strax!


Innan den ultimata inspirationen lägger sig som en gosig film kring mig bjuder jag på en otroligt spännande lista som jag stulit från Frida (hon stal den hon med, så jag är i gott sällskap). Håll till godo - igelkunskap.


Vad heter du?

Nina


Smeknamn?

Igeln, Iglo, Fröken, Sotlugg, Fjortisen, Kråkan, Ninis. Hellhammer en gång i tidernas begynnelse.


Vad tror folk om dig?

Det beror på. Vilket folk? Jag tror att mina arbetskamrater tror att jag är glad nästan jämt. Några av dem vet att det inte alls är sant. Eleverna tror garanterat att jag alltid, alltid är glad. Glad och snäll. Diplomatisk och rätt social tror jag att folk i i allmänhet tror också. Jag hoppas att mina vänner inte tror så mycket, utan mera vet saker om mig.


Stämmer det?

Jo, i stort sett. Jag är alltid glad när jag undervisar, i stort sett. Och jag morrar och svär mest när ingen är i närheten. Eller när jag inte riskerar en jobbig konfrontation. Det är nåt jag skulle vilja bli bättre på. Att konfrontera.


Vad får du oftast komplimanger för?
Utseendet oftast. Klädsmak och handstil är annat som jag får beröm för ibland. Och att jag är trevlig, faktiskt!


Brukar du skratta för dig själv?
Oja. Men ännu oftare går jag omkring och fånler. Det gör jag riktigt ofta, haha.


Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
”Hönökaka” Och sen en bild på Assar som ser ut som, ja nån form av bröd.


Var bor du?
Uppsala


Trivs du där?
Ja. Faktiskt. Jag har ingen bortlängtan what so ever.


Äger du några Converse?
Tre par. Ett par svarta och ett par blå, inhandlade i USA i somras. Ett par före detta svarta också, som är nästan lika mycket av hål som sko, ärvda av min mamma för hundra år sedan.


Brukar du bli för full?
Det händer. Men helst inte. Det är alldeles för jobbigt på alla möjliga vis.


Är du blyg?
Nej. Inte alls. Jag var det, rätt ordentligt fram till gymnasietiden. Då började det avta, och nu är jag komplett oblyg. Himla skönt.


Sysslar du med någon idrott?
Allmän konditions- och styrketräning på gym, räknas det?


Vill du hellre ha mail än brev?
Brev är ju helt klart roligare. Men om mina kollegor skulle börja skriva brev  och lappar till mig så fort de ville något skulle jag nog bli lite ledsen.


Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej. Väl? Attraktion - ja.


Har du spytt offentligt?
Vad är offentligt? Som inte hemma eller med publik? Nej till det sista i alla fall.


Är du nöjd med ditt liv?

I allmänhet ja. I november/december med betygssättningshetsångest att se fram emot, ingen sol, inget liv och ingen ork – nej. Men det går över har jag hört.


Är du bortskämd?
Absolut.


Vad gör du i morgon?

Tar 7:19-tåget (sovmorgon nästan!) till jobbet. Först fackmöte. Har sen tre lektioner i svenska, och så svenskmöte på det. Rättar och förbereder ett tag också gissar jag. På kvällen har några av mina hjärtan sin modeshow i skolan, det är sjukt spännande! Det ska bli modevisning, sång och dans. Jag har ringt tidningar, får se om de kommer. Snippe, Linda och Maja kommer i alla fall, det ska bli jätteroligt. och en sen kväll.


Vad är det värsta du vet?

Orättvisa människor, skytmånsar.


Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?

Beror på vilken vecka. Veckan efter lön – nån tusing eller två? Veckan innan lön – inget.


Vilken kändis tycker du är en bra förebild?

Nån som kämpar för miljön skulle jag väl tro. Men eftersom jag inte kommer på nån så…


Vad längtar du till?

Ledighet. Sommar och sol. Att inte behöva planera morgondagen alls.


Är det okej att gråta?
Men självklart.


När grät du senast?

När jag var ledsen för att någon annan var ledsen och jag inte kunde göra nåt åt det.


Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Skratta hysteriskt. Försöka fixa ett hus som Snippe kan tänka sig att bo i?


Bär du glasögon eller linser?

Ja. Båda. Linser på dagen, glasögon på kvällen och vissa söndagar. Jag har otroligt dåligt självförtroende när jag har glasögon på mig, precis som när jag fick det första paret känner jag mig. Total regression. Fast jag tycker det är jättefint på många andra.


Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?

Inte alls.


Vill du gifta dig?
Ja, kanske? Fast det är inte alls viktigt för mig.


Vill du ha barn?
Jo, ett vill jag nog allt ha.


Är du bra på att laga mat?

Det är jag minsann!


Är du musikalisk?
Jag vet inte. Jag kan sjunga rent, men har aldrig försökt mer än så. Kanske beror lite av det på att nästan halva min bekantskapskrets är fantastiskt musikaliska allihopa? Bra på att lyssna är jag dock!


Tror du på ett liv efter döden?
Nej och ja. Jag tror på en slags världssjäl där allt levande ingår, lite åt buddhismhållet om man ska peka åt nån världsreligion. Men inte att man återföds som en annan människa eller at man kommer till en annan existens. Man bara uppgår i den, och allt går i cykler. Så tror jag. Nog.


Bor dina föräldrar tillsammans?
Ja. De och två katter.


Har du tandläkarskräck?
Nej. Inte favvostället, men jag litar på dem.


Har du någon gång gråtit dej till sömns?

Ja, men men det händer alltmer sällan ju äldre jag blir. Det är himla skönt.


Biter du på naglarna?
Nej. De bryter av sig själva däremot.

Av Igeln - 25 november 2009 22:31

Jag är ju en dumsnäll typ. En som gör allt för sina elever och sen en hel del till. Ni vet. Jag tjatar om det med jämna mellanrum. Men det är så jävla värt det när man får tillbaka den energi man lägger ner och mer därtill. Dagen jag känner mig utnyttjad lägger jag nog ner. Men det gör jag inte.


Känslan jag får när jag får positiv respons på mina idéer eller lektioner, eller när någon eller några visar uppskattning för något jag gör eller hur jag är som lärare är nästan nära lycka. Det går inte att beskriva. Det är kanske farligt. Beroendeframkallande!


Idag gick en hel lektion åt att reda upp i kaos som andla lärare orsakat, att mäkla fred mellan elever i en annars väldigt tight klass, att trösta tjejer som gråtit av novemberleda och skolpress. Och det blev bra tillslut. När jag sedan loggar in på fb och möter en sån här statusuppdatering från en av eleverna blir det ju inte direkt svårare att orka:


Hemma igen. Heeelt slut! Och jag måste bara säga att jag verkligen uppskattar allt som Nina och Carin gör för oss.

 

(Carin är den andra klassföreståndaren, och även om vi inte tänker likadant i alla lägen har vi i alla fall det gemensamt att vi gör precis allt vad vi kan för våra tjejer.)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Blogkeen
Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se