Senaste inläggen

Av Igeln - 22 februari 2010 21:42

eller lov, kan man ju också säga att jag har.


Fantastisk sak i alla fall.


Vaknade utsövd och på strålande humör med en spinnande katt på bröstet. Sovmorgon, DN-läsning. Städade lite, njöt av solsken genom fönstret, blommor på golvet och musik i högtalarna.


  


  


För en gångs skull orkade jag med en stadspromenad, helt ostressad! Hittade hallampa, fick sol i ögonen, rosor på kind och fixade motiv till halltavlor som jag inte varit nöjd med förrän nu.


Gjorde ny träningsmusiklista på spotify som jag kan lyssna på i lurarna även på Sats, tack vare fin present från Snippe. Gullehan. Det var komplett roligt att lyfta tunga saker och grimasera i läskigt upplysta lokaler. Det är nästan så att jag längtar till nästa pass, så att jag kan kan lyssna vidare.


Har även lagat biff ā la Lindström till trött pojkvän, ätit ost från Eskesta (uttalas dock Echísta på tierpsdialekt fick jag lära mig) som jag fått i födelsedagspresent av lärare på Sofias födelsedagsfest(!) och druckit ekologiskt vin, även det en present från min finkusin.


  


Ja, får jag lalla omkring såhär några dagar till kan det kanske hända att jag snart känner mig som en människa igen.

ANNONS
Av Igeln - 17 februari 2010 22:48

Åh, nu ska min före detta lägenhet ut på marknaden igen. Äkta rebound-lya! Först ett år med mig, sen kom Guffa och nu flyttar Martin.


Fina Swedenborgsgatan, du bor ändå i mitt hjärta. Eller ska man säga att mitt hjärta bor i dig? Som jag slet och pysslade med väggar, golv och kök, grät och lagade mig själv igen...
ANNONS
Av Igeln - 17 februari 2010 22:38

  

Hade jag varit en annan person då? Känns lite så.

Av Igeln - 16 februari 2010 22:27


Förbluffad, förstummad, förvånad, modfälld, mållös, nedslagen, omtumlad slokörad, vimmelkantig och överraskad ges som förslag på översättning av "dazed" enligt woxikon. Åtminstone sju passar in på mig idag. Man skulle kunna ha ett tisdagsporträtt av en igel under rubriken för att illustrera ytterligare.


En helt jävla värdelös tisdag. Tisdagar är jävulens påfund, believe you me. Trött och knappt vid liv efter måndagen och ännu så låååångt kvar till nästa lediga dag. Lektioner som byter av varandra med fem minuters mellanrum, från morgon till eftermiddag. På språng från att jag kliver av tåget (med fortfarande stelfrusna tår, efter att ha väntat på ett försenat tåg en knapp halvtimme på morgonen). Möten hit, lektioner dit, fångas i flykten i korridorer av lärare och elever, får höra dåliga undanflykter och bortförklaringar om varför det inte går att lämna in/redovisa/orka jobba på lektioner (kanske har hela mänskligheten dåliga tisdagar? Kanske är de lika matta i själen som jag? ) tjugo minuters lunchrast och sen ett till möte sent på eftermiddagen. Slut på mjölken till kaffet också.


Satt kvar i arbetsrummet till 18 bara för att bli av med några av de där irriterande punkterna på listan som verkar vilja följa mig till världens ände. Och sen var tåget hem tjugo minuter sent. Och kiosken kunde inte hantera kontokortsbetalningar.


Hem, steka blodpudding, hämta tvätt i tvättstugan, duscha, lägga sig i sängen och glo. Ett stimulerande liv.


Nu har jag lyssnat på sex-bands-låten typ fem, sex gånger och tyckt synd om mig. Kanske är det dags att släcka. Lägga ner.

Av Igeln - 15 februari 2010 22:20

Mot alla vindar. Barndom. Prägling. Förmodligen en viktig (men fram till idag för mig undermedveten) anledning till att jag gillar killar som liksom är grå kring ögonen. Stavas även Jon English. ÅH!


En fantastisk tv-serie.


Sofia och jag pratade om den idag. Och om titelmusiken (det räcker att jag hör titeln så hör jag flöjten i huvudet). Hon har köpt boxen. Jag sökte på det världsvida nätet och fann mer än vad jag letade efter. Och nu har jag nog lyssnat på låten kanske... åtta gånger i sträck? Så bra kanske den inte är, men den fungerar utmärkt som en tidsmaskin. Ja jävlar vad jag ska låna serien när hon sett klart.


Se och hör!


Av Igeln - 15 februari 2010 21:55

  


Om jag fått en femma för varje person som frågat mig det de senaste dagarna hade jag kanske inte varit rik, men åtminstone kunnat unna mig ett rejält skrovmål på närmsta hamburgerhak.


Och jotack, det känns bra. Ungefär som att vara 29 skulle jag nog kunna säga. Utöver en viss irritation över en viss fråga då.


Firad i dagarna tre; en familjedag, en lärardag och en vännerdag. Bortskämd igel in absurdum, alla presenter faller därtill in under utseendefixerad-kulturtants-temat. Ett ypperligt tema. Bilder och lista följer om jag är ambitiös. Tacksam är jag i vilket fall, herreminje.


(Sliten är jag också. Jag har misskött både kropp och själ den senaste tiden. Nya dealen är träna fyra gånger i veckan, lägga sig innan 22, släcka senast 23, ingen alkohol och inget socker så länge det går att avstå.)


Och förutom presenter har jag fått blommor. Det står blommor i varje hörn av lägenheten.


Helt. Underbart.


  Av Igeln - 9 februari 2010 07:37

Antal punkter strukna på listan: 0


Antal punkter tillagda på listan: 1


Alltså sitter jag här vid skrivbordet klockan sju på morgonen i min ensamhet med automatkaffe, ostmacka och sorglig musik på spotify. Väl här insåg jag att jag nog lika mycket behövde ensamheten som tiden att planera. Att jag undermedvetet kanske ville hit ändå, oavsett om jag hade mycket att ordna med eller inte. Det är så sällan stilla och tyst runtomkring mig på det här stället, och det börjar sprida sig inåt på nåt sätt.

Av Igeln - 7 februari 2010 23:43

Listor är bra. Listor gillar jag. Jag gör listor.


Men den här är en seg jävel. Jag blir inte av med den. Istället för att göra och stryka så bara lägger jag till. Det är inte bra. Det är inte så det ska vara. Man ska med ett tillfredsställt "aah" stryka uppgifter och känna sig duktig. Istället har den senaste veckans håltimmar istället mest innehållit rastlöshet, petande i detaljer och fler uppgifter på listan. Jag kommer mig inte för att avsluta, bara påbörja.


Och typ städa skrivbordet (det av trä och det på datorn), göra nya elevuppgifter, leta fakta och sånt. Visserligen bra saker det med. Men listan, listan! Den ger mig ångest.


Uppdraget för den nya veckan är att allt ska strykas. Bannemig.


  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Blogkeen
Följ Igeln: om lärarliv och igelbeteende. med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se