Direktlänk till inlägg 12 september 2008

Rätt person på rätt plats

Av Igeln - 12 september 2008 19:46

Jag halkade in på ett test via en annan blogg. Förutom lärare finns visst andra yrken som passar mig också. Kan ju vara värt att lägga på minnet om det skulle krisa någon gång? Många av förslagen känns inte helt galet tänkt faktiskt, det är åtminstone inte så att jag får kräkkänslor av att tänka mig in i yrkesrollerna som presenteras. Eller ok, präst känns väldigt otänkbart, religionslärare till trots. Eller i mitt fall är väl snarare en av anledningarna till att jag blev lärare i bland annat religion att just samma livsåskådning som gör att jag inte kan tänka mig att vara präst gjorde mig till lärare. "Inte kan tänka mig att vara präst", förresten, det skulle ju helt enkelt vara en total omöjlighet.


Och jag citerar:


Ninas personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa Nina:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

 
 
Ingen bild

hjon

12 september 2008 22:55

Jons personlighetstyp:

Bestämd och uppriktig. Född ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligent och allmänbildad, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Karriärer som skulle kunna passa Jon:
Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, petimetrar, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.

 
Ingen bild

Spov

13 september 2008 15:15

Spovs personlighetstyp:
Självständig, originell, analytisk och bestämd. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Född ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa Spov:
Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.

 
Frida

Frida

13 september 2008 16:24

Fridas personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.


ALLTSÅ: Hemmafru?!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Martin

Martin

13 september 2008 18:52

Din personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.

Tycker faktiskt att frågorna kändes lite konstiga, men resultatet var väl rätt vettigt, eller? Men POLIS? Kriminalare kanske, men ordningspolis? Herregud.

Frida som hemmafru är ju givet! :p

http://radarminnet.blogg.se

 
celina

celina

14 september 2008 13:48

Celinas personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Nina! Vi är samma. Inte kanske jättejätteförvånande. Men ändå. Samma! Lika!

http://celina.blogg.se

 
Ingen bild

Nina

14 september 2008 23:22

Alltså, först och främst, jag tycker banne mig att alla personlighetstyper stämmer rätt bra in på alla hittills. Tufft.

hjon: Allvarligt, stod petimeter med? Hoho. Och var finns brevbärare på listan? Synd att de missade det ultimataste bara; bibliotekarie i Tierp.

Frida: Glöm således läkartjafset, flytta till Uppsala på heltid och ägna dig åt ditt kall.

Celina: Vi kan vicka för varandra - ingen skulle märka nåt! Har inte vi blivit typ sammalika på nåt annat test förresten?

 
Ingen bild

hjon

15 september 2008 23:36

Nä, det stod såklart inte med. Det är väl ingen yrkestitel, eller? Om det finns ett sånt program så måste jag börja plugga igen. Eller bara tenta av skiten på en vecka. Statlig anställning here I come!

Jag trodde jag svarade som en sann människovän och mjukis, men tji fick man. Kul för er andra som inte har er personlighet i anus, grattis!

 
Ingen bild

Nina

16 september 2008 22:56

hjon: Wtf, du brukar ju presentera dig själv som dryg, så kom inte här och gnäll över dina personlighetsdrag. Du är dryg, du är stolt, get used to it! Vi har gjort det, och vi tycker så mycket om dig så! (Och angående petimeter; jag blev liksom konfunderad - "är det ett ord som fått betydelsen överförd från ett yrke?")

 
Martin

Martin

17 september 2008 08:36

En petimeter måste ju vara någon slags väldigt noggrann lantmätare?

http://radarminnet.blogg.se

 
Ingen bild

Nina

17 september 2008 12:58

Martin: Ja, typ så tänkte jag!

 
Ingen bild

hjon

19 september 2008 16:22

Jag vet ju hur jag uppfattas, men jag trodde att testet skulle visa att jag var mild och god på insidan. Jag trodde att det bara var en fasad, men sanningen är beige- och gråmelange in till kärnan av vitt hat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Igeln - 21 juni 2010 21:25

Sitter pa ett internetcafé i Porto, en mycket lustig stad i Portugal, som for ovrigt ar favvolandet hittills. Vi sokte upp solen efter att nastan ha regnat och blast bort i Frankrike, ett land fyllt av engelsksprakighetsvagrare, ondsinta vakter som s...

Av Igeln - 16 juni 2010 11:23

Jag har ju mer eller mindre (typ ofrivilligt) tagit semester från bloggandet den senaste tiden - för mycket jobb och påföljande trötthet och matthet har gjort att jag inte orkat vara kreativ, inte velat formulera ord till en text. Det har varit för m...

Av Igeln - 7 juni 2010 21:30


      Då var det över alltså. Nu har mina hjärtan tagit studenten. Mina hp-hjärtan och mina el-hjärtan. Och alla andra fina.   Och det är ungefär så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Jag är sur och tvär och trött. Och har gråtit fl...

Av Igeln - 31 maj 2010 22:17


Ovan ser du en lärare i betygsättartider. Idag rapporterade jag in dem. Betygshelvetena. Ungefär lika många MVG som IG, men flest G. Förkylningen har kommit som ett brev på posten fullt av mjältbrand. Hinner inte med nåt, inte blogga, inte so...

Av Igeln - 24 maj 2010 23:06

Jag är upptagen. Rättar uppsatser, jagar elever. Räddar de betyg som räddas kan och sitter i möten resten av tiden.   Liv, det är nåt jag tänkte återta efter den 11:e. Nej 7:e. Då ska ettornas och tvåornas betyg vara satta. Treorna nu på måndag. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards