Alla inlägg under oktober 2009

Av Igeln - 14 oktober 2009 22:46

Vi pratade om skräckfilm på svenskan idag, eleverna fick nämna skräckfilmer de sett och jag listade dem på tavlan. De var experter! Hostel, Saw, The Ring, One missed call, The hills have eyes, The Shining... De räknade upp hur många som helst.


Och mitt i allt säger en av dem (enda tjejen i industriklassen):


- En prinsessas dagbok!


Underbart. Guldstjärnepoäng till henne! Hoho.

Av Igeln - 14 oktober 2009 09:02

Dagens premiär - missade tåget imorse. Missade 6-tåget imorse. Ja, jag bestämde mig för att det var ett bra tåg att ta efter att ha jobbat en 12-timmarsdag igår. Sånt är lärarlivet ibland. Fick sitta i iskall väntsal i en halvtimme och vänta på nästa tåg, utan frukost i magen. Somnade på tåget, drömde konstiga drömmar. Vaknade upp precis i tid, stapplade ut och upptäckte att perrongen var full av is. Is!


Och nu vräker snön ned utanför fönstret. Ojoj, dags för ännu en kop kaffe. Det blir visst en sån dag idag.


  

Vad jag såg på promenaden från tåget på väg till jobbet.

Arg
Av Igeln - 12 oktober 2009 20:33

I fredags skulle Snippe med arbetkamrater på maskerad. Temat var idoler. Valet var självklart. Musikvalet var självfallet också givet. 


När jag kom hem från den sedvanliga efter-jobbet-ölen (men det var efter-jobb-vin just i fredags) hördes musiken redan i trapphuset, när jag kom innanför dörren var det bara att stå till tjänst som sminkös. Under tiden fylldes det på med fler och fler människor som samlades hos oss innan de begav sig av mot middagen.


När de tillslut ramlade ut och iväg allihop, glada, svart- vit- och silversminkade och kostymklädda, så blev det så väldigt konstigt tyst. Jag som hela veckan sett fram emot en stilla fredagkväll helt för mig själv, då jag skulle göra precis ingenting annat än att ta det lugnt blev obehagligt rastlös och kände mig inte självvalt ensam längre utan övergiven. Tänk vad en förfest med Kiss kan göra med en. Turligt nog förbarmade sig Frida för mig, så jag tog cykeln, vinet och glassen och åkte iväg till henne och hennes vardagsrumssoffa. Finfint!


Såhär såg det ut innan dess:


  


  


  


  


  


  


  

Av Igeln - 10 oktober 2009 21:08

Utanför är det höstmörker, inne är det tid att tända ljus. Snart. Jag har nämligen fastnat framför skärmen och lyssnar på begravningsmusik. Min begravningsmusik. Melankolimusik, melankoliläge - en standardinställning för iglar. Glatt olycklig. Åh, det finns så mycket fint att lyssna på. (Men ändå håller jag mig såklart till samma gamla favoriter. Vanedjur är de också, iglarna.)


Men jag menar det här liksom... Den som får mig att vilja dö. Fast på ett bra sätt.


Och det här... Gråtlåt på alla gråtlåtsband jag nånsin spelat in och spelat sönder.


och den här, herregud. Jag minns när pappa hade köpt skivan. Det var hemskt. Jag var 18 och livet var allmänt miserabelt, men särskilt just den dagen, just då - första gången jag hörde den satt jag i soffan och stirrade framför mig bara. Samtidigt var det liksom tröstande.


Sist och kortast men allra, allra störst:


Av Igeln - 10 oktober 2009 20:26

Jag släpade mig till Sats för att gå på shape. Ett mördarpass. Frågan är om jag kommer att kunna gå upprätt imorgon. I vilket fall kändes det behövligt, efter en lagom dekadent fredagkväll som slutade hemma hos Frida med en flaska rosé. Det hade inte funkat med egen träning, jag behövde struktur, ordning, nån bestämd jävel som kunde skrika åt mig vad jag skulle göra. Ungefär såhär:


  

Av Igeln - 7 oktober 2009 22:34

Så mycket tycker jag om mina elever. Att jag spontant utbrister "å, mina hjärtan!" när jag träffar på dem i korridoren om vi inte setts på länge. Nu gäller hjärtutbristandet inte precis alla, även om jag faktiskt gillar i princip precis alla mina elever faktiskt. (Jo. Faktiskt! Jag har så jävla bra elever. På allvar. Vissa är otroligt dryga, men så lätta att gilla ändå. Några ytterst få procent är dryga rakt igenom.)


Men mina hjärtan är bara en klass, en klass jag är klassföreståndare för. De går i trean, när jag kom som lärarkandidat var de små, små ettor; vilsna, bråkiga och spretiga. De stod tappert ut med mina lärarförsök ändå, och jag stod ut med deras spret. Och sen fick jag ta över som klassföreståndare terminen därpå. Vi har slitit tillsammans, det har varit kriser och fikastunder, flams och allvar. Jag har fått höra om föräldrar som inte beter sig som föräldrar ska, om pojkvänner som gjort slut, om kompisar som svikit, om lyckan över att ha tagit körkort, lättnaden över att tagit sig ur ett destruktivt beteende, glädjen över att ha lyckats med en svår kurs i skolan. Och hjälp vad jag känner för dessa tjugo tjejer. De är mina hjärtan! Jag har inga syskon, men lite som småsystrar känns de nog.


Jag kanske kan kategoriseras in under rubriken ”curlingklassföreståndare” men jag vill hjälpa, jag reflekterar inte ens över det. Detta kan kanske illustreras med en ganska typisk konversation, denna gång saxad från the Internet, ansiktsboken för att vara mer exakt (jag har tagit mig svensklärarfriheten att rätta vissa stavfel) (jag bör kanske också tillägga att ”Ettan” är väldigt ilsk av sig. Jämt och ständigt och alltid.):


Ettan: KÄRA Nina, jag kommer hem och hittar en räkning från skolan på 300 kr! Jag har fått påminnelse på en bok och trott att dom skickat fel men har nu hört mig för och FATTAR NU att det är en engelskabok. Faan vikken rutten skola. Det var ingen som kunde meddela mig det eller? Jag tänker fuck heller betala det ska jag tala om och jag vill att DU förmedlar till någon att man kan inte skicka ut massa jävla grejjer utan att skriva klart och tydligt vad det är ! Hej (:

 

Tvåan: Fick samma sak. Förstod först inte heller vilken bok det var. Sjukt!

 

Ettan: Menart !

 

Igel: Va? Vem har skickat? Biblioteket eller engelskläraren eller vem? (och haha, hej)

 

Tvåan: På engelskan hade inte läraren böcker så vi fick låna från biblioteket, och nu har vi fått räkning från biblioteket, 300 kronor.

 

Igel: Äh, det fixar sig. Jag pratar med Lotta imorgon. Vad heter boken? Hur många personer gäller det, vet ni det?

 

Tvåan: Tack. Du är grym! Jag vet inte riktigt. Men tror den heter read and log in eller något liknande.

 

Igel: Jag kirrar't! (Åh, hjälp, vad ger jag mig nu in på...)

 

Tvåan: HAHA, det vanliga? xD

 

Igel: Ja, typ! Haha! Men vad gör man inte för sina fina?

 

Tvåan: Awh. :D Som sagt, du är grym, Nina! :D

 

Igel: Kirrat! Ta med böckerna till biblioteket så rivs räkningen. Men när lånade ni den? Denna termin eller innan sommaren? I vilket fall behöver ni inte betala, bara boken kommer tillbaka.

 

Tvåan: Okej, kanoners! :D Vi lånade dem förra terminen. Tack så mycket, igen. :)

 

Ettan: Jag har inte lånat nån från bibblan, jag har bara fått en av läraren! Aja tar med den på måndag, tack gullet.


Och de är i sin tur lojala mot mig. De gör vad jag ber dem om. De gnäller kanske om det, klagar, gnisslar tänder, försöker slingra sig ur, men det slutar ändå alltid med att de gör vad jag ber dem om. Ibland kanske just för att det är jag som ber dem. Och det känns så otroligt stort.


Jag kan redan nu bli ledsen när jag tänker på att de inte kommer vara kvar nästa läsår. Hoho. Det är ju helt sjukt. Finns terapi för sånt här?

Av Igeln - 5 oktober 2009 21:50

  


På köksbordet är det sommar i några dagar till...

Av Igeln - 4 oktober 2009 21:59

Hela familjen ligger i soffan. Två av tre snarkar. Två skärmar flimrar, men det är bara vid min det egentligen rör sig, händer något. Knappast nåt av värde dock.


Söndag, slöa, sköna söndag.


Men det var inte sant, men det var inte sant. För däremellan kommer jobb. Jag har powerwalkat (kan man säga kraftpromenerat?), handlat mat, städat lägenheten och röjt på balkongen. Idag blev det alltså officiellt höst. Det gjorde ont att klippa av stjälkar, att riva upp rötter. Jag bad om ursäkt flera gånger, jag pussade fan på en stackars krasse. Men det var ohållbart. Det gick inte längre. Nu står en vas på köksbordet med gula, röda och orangesprakande blommor. Det är det lilla av sommaren jag kunde spara.


Jag ska leta upp bilder från glansdagarna i somras.


Sen. Imorgon.


För övrigt hade jag en ypperlig kväll med ypperligt sällskap igår. Mer sånt i livet.


Nu: Sömn.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards