Alla inlägg under april 2009

Av Igeln - 8 april 2009 23:03


Igel och katt? Nej, nej. Älg och padda.

Av Igeln - 8 april 2009 21:28

Kanske var det just vad jag behövde utan att jag fattade det själv. Innan alltså. Att åka till Hudik.


Jag har inte gjort ett jota. Jo lite. Jag har promenerat, gått på stan (på byn? samhället? tätorten?) nån sväng, planterat påskliljor på farfars grav och sprungit till en konstgjord sjö, kutat runt den två gånger och sedan hem igen. Inte mycket mer än så. Filat fötterna och rättat alla nationella prov i svenska också. Och skottat lite snö. Självfallet även tv. Tvtvtvtv. Och kakor.


Jag har inte lackat ur på farmor, vi har kommit överens nästan osedvanligt bra, jag har inte känt mig såhär fridfull där sedan 1900-talet nån gång.


Nu dricker jag vin framför datorn och känner mig slö och lite slirig, imorgon ska jag plantera frön. Vår, vår.


Av Igeln - 4 april 2009 12:29

Visst måste måsar räknas till vårfåglarna?


Jodå. Faktiskt.


De är ju knäpptysta på vintern, men nu skränar de som fan (hör jag genom den öppna balkongdörren). Det är ju ett vårtecken lika gott som nåt annat tycker jag. Fina dumma skrändjur!

Av Igeln - 4 april 2009 12:26

Det har varit så intensivt i skolan sista veckan att jag inte hunnit, eller helt enkelt glömt bort att glädja mig åt att det är påsklov nu. Nationellt prov i svenska, skicka ut IG-varningar, kopiera, sammanställa, ha utvecklingssamtal, planera, planera, planera. Jag har varit trött som aldrig förr den här veckan. Glad på dagarna, gråtfärdig på kvällarna.


Men nu så! Påsklov! Länge leve lovet! Hurra, hurra, hurra!

Av Igeln - 3 april 2009 20:46

När jag kom hem idag möttes jag av en kurrig katt och en sur, sur pojkvän. Jag släppte ut katten och försökte prata med den sura pojkvännen. Han hade försökt sova visade det sig, men väckts om och om igen av en skrikhals som stod bredbent mitt på golvet och krävde mat. Annan mat än den som var i skålen. Han är sån. Jävlas när Snippe ska vila. Varenda fredag flippar Assar och ska köra race i trappan mellan lägenheten och utomhus. Spinger ut, ropar högt, högt att det är dags att gå in igen. In. Tittar i matskålen. Ut i protest. Och så in igen. Kanske hoppa lite i sängen och bitas i fötterna i mellanspelet. Sen ut.


Bara mot Snippe. Och nästan alltid på fredagseftermiddagar. Snippes heliga tid.


När det filmkvällar ser det ut ungefär såhär:

Av Igeln - 2 april 2009 21:47

Jag har ingen fantasi. Jag är tom. Jag har tappat bort alla uppgifter mina elkillar skulle göra för att komma ikapp i religion. Det tog över en timme att sammanställa. Nu får jag göra det igen. Jag måste rätta tre uppsatser till imorgon, annars blir jag hatad. Jag orkar inte. Väskan ligger nedanför sängen, där jag har varit placerad den senaste timmen, men jag orkar inte öppna den.


Trots denna nyvynna apati är jag på bra humör. Konstig kombination. Jag tror att jag tappade inspirationen när ett blogginlägg jag tänkt ut fick käppar i hjulet av nån jävel som inte lagt ut en låt på youtube. Jag behövde låten för att inlägget skulle bli bra. Så istället för en halvmesyr får ni nu avnjuta nåt helt innehållslöst istället. Bra.


Jag halvligger här, katt på fötter och lyssnar på apoteket apan och Ace och annat som jag blir glad av.


Och det får bli 6:19. Rätta och kopiera har guld i mund.


apoteket apan



 

Ace. Jaja, och Kiss då.

Av Igeln - 1 april 2009 23:28

Jag fick en överbliven biljett till en teaterföreställning och mötte upp två svensklärare och en samhällsklass i Stockholm. Ja, alltså en klass som läser samhällsprogrammet, inte en skock med borgare eller arbetarklass. De hade varit där en hel dag och varit kulturella, jag åkte efter skoldagen. Jag var trött som döden och väldigt nära att stanna hemma, men tänkte "i helvete heller, det som kulturtant ska bli måste böjas i tid" och satte mig på tåget. Lånade Snippes mp3-spelare eftersom min ligger kvar i skolan, och kvar i Snippes spelare visade sig mina gamla spellistor ligga. Satt nästan ensam i ett soldränkt tåg och tittade ut genom fönstret på bruna fält och smältande snö samtidigt som jag lyssnade på melankolilistan, som just för dagen fungerade helt tvärt om. Leendet satt som en smäck hela vägen.


Och pjäsen var bra. Mycket bra. Jättebra faktiskt. Jag gillar Jonas Hassen Khemiri. (Och det är ju skönt att veta att även en sån person kan känna att han bara är fejk. Bara en sån sak.)


Jag är glad att jag följde med.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards