Alla inlägg under oktober 2008

Av Igeln - 9 oktober 2008 08:23

När jag stiger upp (klockan ringer första gången 5:50. Fatta. Innan klockan ens hunnit slå futtiga sex) ligger Assar kvar och drar sig, sträcker ut sig som en liten ål. När jag klätt på mig och sminkat mig släntrar han in i köket för att bli serverad frukost. Under tiden Snippe och jag står i hallen och klär på oss ytterkläder struttar han runt med ett drygt flin mellan våra ben. När vi beger oss av står han på balkongen och glor när vi cyklar iväg i dimman. Och sedan kan han bara gräva ner sig i den fortfarande varma sängen. Fyfan för den katten.

Arg
Av Igeln - 8 oktober 2008 20:44

Att Kiss är ett hårdrockband är väl allom bekant. Alltså är det hårdrockslåtar jag lyssnat på de senaste dagarna, varav två låtar från en särskild skiva har varit särdeles frekventa i lurarna på väg till och från jobbet. Snippe är övertygad om att jag har någon form av störning. Det har jag nog. Jag har nog hört dem ska vi säga, sex, sju gånger varje dag sen i måndags. Jag skrattar åt dem och älskar dem samtidigt. Och lyssnar sedan en gång till.

 

En av dessa fina bitar finns det även en fantastisk tv-inspelning av.


Fantastisk. Fantastisk hårdrock. Ace är ju alltid fantastisk, men alldeles särskilt vid 2:18 och några sekunder framåt. Jag blir ju alldeles öm i hjärtat.  Pauls försök att se sexig ut är också lite fantastiska. (Här är för övrigt den enda versionen av låt nummer två, Torpedo Girl, som jag kunde hitta, en specialversion med Erics trummor ovanpå hela köret.)


Titta och lyssna nu på hårdrocken. Speciellt vid 2:18.


Kiss Talk To Me Ace Frehley Vocal Music via Noolmusic.com
Av Igeln - 7 oktober 2008 23:49

Och här är två bilder. Många ord blir det. Detta kan man roa sig med en tisdagkväll. Att rensa förrådet. Projektet inleddes vid 17 när vi åkte iväg för att inhandla lådor och avlutades för femton minuter sedan, då vi fyllde bilen med skräp som ska slängas imorgon.




Så jävla trött är jag. Jag trodde att glädjen över att kunna tränga sig in i förrådet och kanske hitta det man letar efter skulle uppväga misärkänslorna efter att ha ägnat all sin lediga tid åt att röja, sortera, märka upp och slänga, men det gör den inte.

Arg
Av Igeln - 7 oktober 2008 08:13

Jag har kyl och frys fulla med mat men har glömt vika recept jag hade tänkt laga. Jag har bläddrat igenom två kokböcker men hittar inte något jag känner igen. Å, vilka problem man skaffar sig när man storhandlar.

 

Vad gör man av rödkål, vitkål, créme fraiche och bladpersilja? Turkisk yoghurt har jag också. Och en citron. Blomkål. Keso i överflöd. En massa kyckling i frysen. Och lax.

Av Igeln - 6 oktober 2008 21:56

Efter jobbet gick jag hem, satt ner i några minuter, bytte sedan om och joggade till Sats. Där tränade jag styrka och sedan core. När jag tränat klart gick jag direkt hem, lagade pestofisk med grillad paprika, vek tvätt medan fisken var i ugnen, åt så maten och tog sedan en dusch.


När jag klev ur duschen kände jag mig pigg och fräsch, lite ny människa liksom, redo för lite fritid; kanske läsa bok, se på tv, klappa katt och Kristoffer eller varför inte rensa ur garderoben?


Men nej. För klockan hade hunnit bli tusen.


Vad hände? Varför går timmarna mellan 17 och 21 alltid dubbelt så snabbt som dygnets övriga? Vem trycker på ffwd?


Jag hinner inte med.

Av Igeln - 5 oktober 2008 18:37


Någon måste ha sjungit en schysst regnsång eller dansat en rätt bra regndans i alla fall, för det har regnat så mycket att det runnit en liten flod nedför trappan till vår källare idag.


Nu är det uppehåll (tror jag, jag sitter fortfarande nedbäddad i sängen och ser inte så bra), istället för regnsmatter  mot fönstret ser och hör jag kajor som cirkulerar ovanför hustaken.


Snippe sitter i vardagsrummet och tittar på Star Wars I, jag har försökt jobba lite med litteraturhistoria, Assar har bara trynat. Allt är söndagssegt- Kom att tänka på regn och regnsånger, letade lite på internet och fann en video jag inte sett tidigare, trots att låten är en av mina favoriter. En av mina absoluta favoritlåtar alla kategorier är en annan sång om regn, men den tar jag en annan dag.


Här är regnsångstexten för idag:


If the rain comes they run and hide their heads.
They might as well be dead.
If the rain comes, if the rain comes.


When the sun shines they slip into the shade
And sip their lemonade.
When the sun shines, when the sun shines.


Rain, I don't mind.
Shine, the weather's fine.


I can show you that when it starts to rain,
Everything's the same.
I can show you, I can show you.


Rain, I don't mind.
Shine, the weather's fine.


Can you hear me, that when it rains and shines,
It's just a state of mind?
Can you hear me, can you hear me?


If the rain comes they run and hide their heads...



Av Igeln - 5 oktober 2008 14:16

Det regnar, regnar, regnar. Jag tror inte att det kommer att sluta på hela dagen. Himlen är grå och utanför fönstret singlar det förbi löv med ojämna mellanrum. I källaren surrar tvättmaskinerna, i köket surrar diskmaskinen, i sängen surrar Assar.


Efter att ha stoppat maskinerna fulla med tvätt och disk promenerade Snippe och jag till Clarion och åt brunch (detta förhatliga ord). Det verkade vara en bra sak att göra en sån här dag. Det var det.


Det känns som jag gjort mitt för idag. Jag har bäddat ner mig i sängen igen.


Bra jobbat!




Av Igeln - 4 oktober 2008 15:37

Snippe är rockidol idag. Han åkte tidigt, tidigt imorse, jag stapplade upp och vinkade genom fönstret, men jag tror inte att han såg mig. Sen stupade jag i säng. Och där låg jag  och gråsuggan kvar och snarkade till tjugo över två. Då bet han mig och ville ha frukost.


Jag mår som jag förtjänar idag för jag fick vad jag förtjänade igår. Vin istället för öl dock. Jag började kvällen med att spilla ut ett glas vin över värdens soffkarm. Bra där. Tur att hela stället var fullt av ansvarstagande lärarinnor som kastade sig över mig, soffan och övriga inblandade med kilovis av salt. Det slutade lyckligt, men jag fick gå runt med en blöt kjol halva kvällen.


Jag tänkte att det skulle kunna vara lite mysigt att ha sovmorgon för sig själv, att kunna ligga som en sjöstjärna i sängen, att få spela vilken musik jag vill och titta på vilket tv-program jag vill, att kunna äta lösgodiset som är sparat från förra helgen i smyg utan att riskera att bli påkommen.


Men det är det inte. Det är skittråkigt. Nu kan han faktiskt få komma hem tycker jag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards