Alla inlägg under september 2008

Av Igeln - 12 september 2008 19:20

Man såg skräcken lysa i hans ögon. Den lille killen som intet ont anande ringde på vår dörr för att fråga om vi ville köpa jultidningar (i september!). Han hade nog inte väntat sig att mötas av en hyperaktiv katt som rusade från rum till rum, en igel som satt och tryckte i sig sushi som om hon just varit nära att dö svältdöden och som den absoluta grädden på moset fyra mer eller mindre långhåriga hårdrockare som iförda mörka kostymer hysteriskt sprang runt och sminkade varandra (när de inte åt paj eller drack whiskey) samtidigt som det spelades rockmusik på högsta volym. Han stod blickstilla med tefatsstora ögon i hallen, jag fick locka in honom i köket så att han inte skulle bli omkullsprungen.

 

För att inte ge honom men för livet sympatibeställde jag en bok.

 

Här är de fyra färdigsminkade på väg till fotografen (tre sekunder efter att bilden togs rusade en hyperaktiv katt efter dem och skulle följa med. Jag fick springa efter och distrahera honom tills de tuffa killar han bestämt sig för att leka med hade svängt runt hörnet):

Av Igeln - 11 september 2008 22:06

Något säger mig att det inte är helt normalt att under pågående middag få stark ångest över att man om en stund måste duka av, att känna att ens energi omöjligen kan räcka till en sådan kraftansträngning. Är det vanlig höst, är det abstinensbesvär på grund av att tabletterna med rosenrot tagit slut, är det det faktum att jag befann mig inomhus de enda soltimmarna som synts till de senaste veckorna? Vitaminbrist, sömnbrist, solljusbrist. Jag vet inte. Men jag vet att jag ska släcka lampan nu och kommer att somna inom fem, kanske tre, minuter.

Av Igeln - 10 september 2008 21:43




Ett av de säkraste sätten att göra mig lycklig på är ganska enkelt. Det är att vara koltrast och sjunga för mig en tidig morgon eller en sen kväll. Ibland kan dessa två tidpunkter sammanfalla. Är man inte koltrast är det förstås rätt svårt att lyckas just med den lyckan.

 

Nu är dessa två tillfällen till lycka förbi för i år, det dröjer några månader till innan koltrastarna sjunger för mig igen. Hålla sig undan och krafsa hysteriskt i buskarna kan de göra även om hösten, men de håller klaffen medans de gör det. Häromdagen upptäckte jag en stilla koltrast på min väg till tåget. Några månader framöver får jag titta på den och kanske även lyssna på det här för att komma så nära just den sortens lycka som koltrastsång kan ge mig:



Av Igeln - 10 september 2008 12:21

Jag drömde att vi hade ett stormöte med alla lärare i hela skolan (som i drömmen uppgick till några hundra, alla samlade i en gigantisk aula) och en för mig okänd lärare ifrågasatte huruvida jag skulle få fortsätta arbeta eller inte eftersom jag ”inte liknade en flygvärdinna särskilt mycket” varpå jag blev ofantligt upprörd och höll ett mycket känslosamt tal i vredesmod. Jag förklarade även min kärlek till jobbet som lärare i allmänhet och skolan jag arbetar på och eleverna jag undervisar i synnerhet och fick applåder, men bara av de kvinnliga lärarna. Sen vaknade jag och visste inte riktigt hur jag skulle tolka vad som hänt under natten. Jag har klackskor på mig idag och ger tydliga instruktioner med hela kroppen som hjälp, för säkerhets skull.

Av Igeln - 9 september 2008 20:58

Troligt att jag läste bok på min knappa timme. Jag rullade ihop mig till en boll istället för att ligga platt med nosen i en bok och somnade på fem sekunder. Vaknade av att Snippe kom hem och lallade så iväg för att träna, fortfarande med ögonen halvt igenklibbade. Tack för den fritiden då.

 

Träning på egen hand blev det, och fy satan vad skönt det var att svettas. Värsta kicken! Läste inte ens i min skvallertidning, stirrade ut i tomma luften (eller på andra svettiga människor som råkade komma inom mitt synfält och min tomma luft) lyssnade på min nyladdade i-pod, cyklade och sprang för glatta livet. Jag vill dit imorgon igen, men det hinner jag inte. Åh, måste nog ta till vara den här hysterin så att jag kommer in i nån slags vana på nytt.

 

Mina ögonbryn är knastriga av salt. Jag ska nog ta en dusch nu.

 

Förresten blev spagettin med köttfärssås fenomenalt bra.

Av Igeln - 9 september 2008 16:52

Har en knapp timme där jag kan ligga på mage och göra ingenting. Det känns helt fantastiskt (jag tror att det kan vara ett dåligt tecken att det gör det). Jag kan skriva, läsa, ja möjligheterna är OÄNDLIGA så länge man kan göra det jag tänkt på en knapp timme. (Jag förstår inte hur mitt liv kunde bli såhär – var tar alla timmar vägen? De timmar som andra använder till att titta på tv, gå runt i mjukisbyxor och vara slöa, dricka te och skrota? Jag har inga såna timmar!) Om den där knappa timmen jag beslutat att tillbringa platt på mage i sängen framför dator och bok ska jag ta mig till Sats och göra någon slags rörelser som gör att jag svettas, jag har inte bestämt mig för vilka än. Inte bestämt huruvida jag ska tvinga mig själv eller om jag ska låta någon stå och skrika order om vad jag ska göra. Det känns i alla fall bra, det har blivit alldeles för mycket sittande för mig på senare tid, det känns som att jag lagrat en massa energi som ligger och kliar inombords.

 

Och ikväll ska jag laga spagetti och köttfärssås. LYX. Jag får äta spagetti igen. Jag skriver det igen: LYX.

 

Nu ska jag ligga platt med en bok framför nosen istället för en skärm. Min ännu mera knappa timme som är kvar tills det är dags att svettas till musik.

Av Igeln - 8 september 2008 22:54

Jaha, nähä. Upp klockan sex, på jobbet sedan åtta (innan det 40 minuter på tåg), kvar på jobbet till åtta fast tolv timmar senare, i Tierp en bonustimme, 40 minuters pendlande hem, en vaken timme hemma fylld med matlådelagning och argsinthet. Roligare än så blev det inte. Nu tar jag en dusch och lägger mig och surar lite innan jag somnar.

Arg
Av Igeln - 8 september 2008 22:40

Kan jag ha betalat av skulden till förra veckan nu, genom att en förälder höll kvar mig med en fråga i exakt de fyra minutrarna jag behövde för att kunna hinna rusa till 20-tåget och istället fick vänta till 21:05, traska planlöst genom Tierp by night och upptäcka hålet i skon först efter att ha klafsat i en vattenpöl? Efter det dog i-poden av batteribrist. Är jag skuldfri? Jag tyckte förstås att det var roligt att jobba även idag, jag vet inte vad det är för fel på mig eller snarare fel på eleverna, de är så extra gulliga allihopa, så jag får väl ha en förjävlig jobbdag imorgon, bara för att vara på den säkra sidan kanske.

Arg

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards