Alla inlägg under september 2008

Av Igeln - 21 september 2008 19:01

För ganska precis ett år sedan så bakade jag, tillsammans med Linda, Kritan och Linnéa, pajer som skulle räcka till 90 personer. För ganska precis ett år sedan fyllde nämligen Snippe trettio år, och det firades med pompa och ståt. Och en massa pajer.

 

Sedan dess har jag inte bakat paj. Jag fick som lite nog. Ingen paj för mig, förrän alldeles nyss, då jag rätt oväntat även för mig själv bakade en paj som jag inte ens ska äta ikväll utan ska ha till matlåda imorgon. En bifteki-paj med tomat och ost. Dinkel- och sojamjöl. Bara en sån sak. Jag är sjukt stolt över mig själv (och lite besviken över att Snippe inte riktigt har hajat storheten med det hela ännu. Men jag bidar min tid...).

 

När jag ställde pajen på köksbordet blev det inte bara en paj, det blev även ett höststilleben.


Av Igeln - 21 september 2008 15:15

Förutom att jag fått en p-bot på min bil som stått på min gamla gata i tusen år, eller åtminstone sedan jag flyttade därifrån och mer därtill, så är dagen bra. En p-bot för att bilen stått där i över 24 timmar. Någonting är skumt med detta. Snippe-snok ska kolla upp varför de bötfäller igelbilen för 24 timmar när bilen de facto har stått ett drygt halvår på samma ställe (där det inte finns någon regel för hur länge man får stå) och jag har i min tur lovat att börja övningsköra igen (igen? Kan man verkligen säga "igen" om man typ övningskört tre gånger i sitt liv tidigare?) för att åtminstone ha lite bättre koll på bilen, och som positiv bieffekt även kanske skaffa körkort en dag.


Nu står igelbilen på gästparkeringen nere på gården. Assar sprang rakt fram till den när han gick ut och luktade noggrant på hjulen innan han satte sig tillrätta på motothuven. Undrar om den luktade gammalt revir.


För mig luktar den bilen alltid dags att åka till stranden. Det kommer nog inte spela någon roll hur länge jag än har den i min ägo, de första åren jag kom i kontakt med den bilen var säkert 90% av resorna på väg till Hölick, världens finaste strand. Jag var nio år när bilen var ny och jag satt i baksätet (i mitten så att jag hade koll åt alla håll, om inte Helene var med, då satt jag på höger sida och hon på vänster. Och så tävlade vi om vem som såg mest djur på vägen till Hölick och hem). När man gick tillbaka till bilen efter en dags sol och hav var det otroligt noga att man borstade bort all sand från fötterna. Farfar skötte den minutiöst noggrannt (inte som jag, som låter den stå ensam och övergiven och bli lappad och fågelbajsad på... Stackars liten bil). Så när jag sätter mig i framsätet får jag alltid sommarlov-och-baddagskänslan i näsan avsett årstid, ålder och ärende.


Jag ligger nu på sängen under en filt, solen lyser lite höstgult genom fönstret och jag är mätt och belåten. Ljuset gör att allt blir lite gröngulare härinne.


Skjuter upp alla måsten till imorgon, det blir tidiga tåget istället, ingen tid för rättning idag, jag har nog med att vara seg. Diskmaskinen surrar sövande, kaffet håller mig vaken. Snart dags för film.

Av Igeln - 21 september 2008 14:30

Inatt drömde jag en massa rörighetsdrömmar, alltså, när allt blir rörigare och rörigare och jag får svårare och svårare att ta mig ur alla kaossituationer som uppstår. Bland annat så pratade jag i telefon med grannen ovanför och hade inget att säga, glömde bort vad hon heter, vad hennes man heter och att de har ett barn, vad de gör och varför vi ens pratade i telefon. Jag vågade till slut inte säga nåt, för allt som kom ut ur min mun blev fel. Jag försökte avsluta samtalet som gick på tomgång men det var omöjligt, tillslut fick jag en blackout och gick därifrån. När jag tittade på telefonen en stund senare såg jag att hon fortfarande väntade på att jag skulle komma tillbaka till luren, och att samtalet hållit på i 80 minuter.  Jag förstod då att jag skulle bli tvungen att flytta.

 

Det var väl inte så illa i och för sig. Det jobbigaste inatt var när jag skulle använda mig av datorn, men varenda meny jag klickade på, varenda mapp jag skulle in i bara visade en massa bilder på mig där jag höll på att drunkna. Proffsiga foton, tagna ovanifrån, redigerade i photoshop. Alla av mig när jag höll på att sjunka ner under ytan. Jag tyckte inte att det var lika obehagligt i drömmen som jag gör nu i vaket tillstånd. Då blev jag mest irriterad för att jag inte kom ut på nätet.

Av Igeln - 20 september 2008 17:10

Nä. Inga tulpaner. Med en massa pussar firar jag att världens finaste person fyller år idag. Fin, fin, fin!


Lyxfrukost på sängen, slöhet i sängen, Alexandrabesök och Alexandras paj och så träning, så har vi firat hittills. Mer firning och mer pussar blir det. Från hela familjen.





Av Igeln - 19 september 2008 18:55

Ibland skulle jag vilja sålla. Sålla bland de människor som finns omkring mig. Vissa vill jag plocka bort för att de gör omvärlden till en sämre, orättvisare plats, vissa för att de bara är rakt av puckade och gör mig irriterad. Människor som måste framhäva sig själva, sina åsikter och ha rätt till varje pris, oavsett om det innebär att man vinner på en oskyldigs bekostnad eller att de bara vinner billiga poäng som egentligen inte finns. Idag har jag råkat ut för båda sorter, och det innan middagstid, lite för mycket för vad jag orkar med en lång fredag fylld av måsten och plikter.

 

Och sen tänker jag att, jaja, men jag kan ju försöka göra saker så bra som möjligt i alla fall. Jag kan ju kämpa för att ge alla samma chans i alla fall.

 

Och jag tänker att jaja, men låt dem vara idiotiska då, det är inget att bry sig om, ingen idé att försöka hjälpa dem att förstå, för de vill inte.


Och så känner jag mig harmonisk en stund. Ler mitt mildaste leende och rullar mina tummar. Andas djupa, lugna andetag, fyllda med friskt syre och känner att världen är rätt underbar ändå.

 

Och sen spricker den fasaden och så sitter jag och håller långa dialoger för mig själv i huvudet så fort det är tyst omkring mig. Dialoger där jag självfallet får sista ordet och mina irritationsobjekt erkänner sig slagna och kryper tillbaka till undersidan av de stenar de kom ifrån.

 

(Å, jag skulle verkligen vilja skriva alla detaljer, alla ord i de samtal jag varit involverad i (både de verkliga och de i mitt huvud) men det funkar ju inte så, det här med Internet och bloggar och så va. Jag vill inte hänga ut någon. Jag får hålla mig till fina fantasier där förutom irritationsobjekten försvinner från min vackra horisont även omvärlden får veta vilken vis och klok person jag är och hur dumma resten är och hur fel de har och gör.)

Arg
Av Igeln - 18 september 2008 23:11

stavas diskmaskin.


Och hiss ner till tvättstugan.

Av Igeln - 18 september 2008 12:50

Å andra sidan känns det rätt skönt att inte behöva stå och passera jordärtsskockor och flambera kalvfilé till nio personer en stressig eftermiddag efter jobbet när svetten lackar och humöret rinner ur en i samma takt. Den här familjen är dessutom känd för att komma för tidigt snarare än för sent, nåt jag upptäckte till min stora irritation förra året (då stod jag verkligen och stekte biffar så att svetten lackade, fortfarande oduschad, när dörrklockan klämtade, nästan en timme för tidigt).


Tacos känns kanske lite som rätt rätt just idag ändå.

Av Igeln - 18 september 2008 12:49

Ikväll är det födelsedagsmiddag för Snippe hemma hos oss, det är hans familj som får äran att fira honom först, själva födelseddagsfyllandet sker egentligen på lördag. Alla kommer direkt från jobbet, Snippes bror får skjuts av Snippe själv, och därför har jag lovat att fixa det mesta på egen hand innan de dyker upp.

 

Jag tycker att det är ganska roligt att laga mat, särskilt om det kommer gäster, och kanske ännu mera särskilt om det är lite festligt. Vardagsmat är väl sådär kul. Mer ett måste för att överleva. Men när man får göra fint, liksom! Lägga upp fint, duka fint, äta fint. Roligt! Jag gillar att spana i kokböcker, fundera ut förrätter och efterrätter och sånt.

 

Nu är det ju Snippe som är föremålet för firandet, så han är ju den som får bestämma maten.

 

Han har beställt tacos och kladdkaka.

 

Vilken utmaning.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards