Alla inlägg under augusti 2008

Av Igeln - 21 augusti 2008 18:03

Följande fick jag höra av två elever idag:


- Du är den enda läraren man saknat under sommarlovet!

- Ja, samma här!


Aaaaaah.

Av Igeln - 20 augusti 2008 23:07

Mottagandet av ettorna gick som en dans, trots att jag svettades och blev blank som ett juläpple av den fuktiga luften och fick skoskav av mina piffiga rosa skor som jag hade satt på mig dagen till ära. Jag och min klassföreståndarkollega var i vårt esse när vi informerade och visade runt och fick höra ”tack för en rolig dag! Jag funderade på att byta skola, men det ska jag inte göra nu!” Av en elev innan hon gick. Bra betyg till oss!

 

Efter jobb blev det träning, muskel för att vara exakt. Min stackars träningskamrat fick ett yrselanfall och var tvungen att gå ut, annars avlöpte allt väl. Skönt att få svettas avsiktligt istället för att smygsvettas i klassrummet. Och Ullis har lärt sig att låta bli att träna på samma dag hon har givit blod…

 

Åkte så hemåt, parkerade mig i soffan och åt upp det sista av min goda köttfärslimpa. Slözappar och ramlar rakt in i en topp tio-lista med Plantlåtar (vilket självfallet innebär flertalet Zeppelinalster) på Vh1, hans födelsedag till ära. Avnjöt alltså efterrätt (mörk choklad) och fin musik samtidigt.

 

Efter middag och musik lagade jag ny GI-mat så jag har nåt att äta till luch imorgon. Fisk, grönsaker och äggsås blev det. Det ser lite blekt ut, men vi får se. Det kan ju smaka underbart. Eller blekt…

 

Nu ligger jag nedbäddad i sängen, nyduschad, målar naglarna röda (måste ju vara fin även imorgon, då kommer nästa klass jag är klassföreståndare för), bloggar och tittar på Animal Planet (Åh! En kanal med bara djurprogram! Världens bästa.) samtidigt. Jag är så flexibel, jag har så många bollar i luften! Simultankapacitet!

 

Dags för nästa lager lack.


Grattis Robert lille! Här i Sverige:


Av Igeln - 18 augusti 2008 21:23

I torsdags morse blev jag av med mitt månadskort på tåget. Köpte det i tisdags, 990 spänn kostar det. Lyckat, tänkte jag. Bra att kasta tusingar omkring sig innan man ens fått lön. Bara för att kunna släppa irritationen och bitterheten ringde jag till Upptåget och frågade om de fått in mitt kort. OCH DET HADE DE! Nån ärlig, fin, hederlig själ hade lämnat in mitt kort! Eller någon annans kort som också stämplades i tisdags förstås. Nåväl, slutet gott allting gott för mig i alla fall.

Av Igeln - 18 augusti 2008 21:16

Fyfan vad tråkigt det var att gå på ett cykelpass. Och fyfan vad jobbigt och fyfan vad skönt. Och så core på det. Helt genomblöt av svett var jag efteråt. Hej nytt liv! Min GI-köttfärslimpa blev för övrigt mycket lyckad, möjligen lite väl mycket vitlök i (receptet sade 1 vitlök, jag tänkte "men va? nej väl?" och pressade i tre klyftor. Jag misstänker nu att man menade 1 vitlöksklyfta). Jaja. Vitlök är nyttigt.


Jag kommer att bli så sund och smal och snygg. Åherregud. Vänta bara.


Imorgon är det svensklärarmöte. Det ska bli roligt. På onsdag kommer ettorna. Det ska också bli roligt. Roligt, roligt!

Av Igeln - 17 augusti 2008 23:56

"...som blivande lärare kommer jag att göra allt för att mina elever ska få en så bra start i livet som möjligt."


Med det citatet vill Högskolan i Gävle locka till att söka lärarprogrammet.

Av Igeln - 17 augusti 2008 23:50

Jag har köpt en korsordstidning. Igen. Den här gången med Christer Sjögren på framsidan. Och middagen imorgon är planerad. Det blir köttfärslimpa.


Hjälp mig. Jag behöver hjälp.



Av Igeln - 16 augusti 2008 23:00

Den bara fortsätter, tröttheten. Sådär att jag liksom blir lycklig av att ligga i sängen. Av att få trassla in mig i täcket och sjunka in, flyta bort. Jag längtar till den nu. Sängen.


Jag epilerade benen (den här gången räcker det med att skriva smärta! bara en gång, det verkar banne mig som om det stämmer det där de säger, att det gör mindre och mindre ont) och tog en väldigt lång, väldigt varm dusch efteråt. Nu känns det som att jag är gjord av mos. Trött mos. Blåsorna i munnen är i och för sig nästan borta, så jag verkar vara på bättringsvägen men jag fryser och ögonen klipper. Snart. Sängen.


Förutom en tur på stan där jag drabbades av plötslig fulhet och påföljande deppighet och en tur till Gränby Centrum, skabbighetens Mecka, för att storhandla mat med lågt GI-värde (Hej nya liv! Det börjar på allvar på måndag, då startar höstschemat på Sats, jag har redan fyllt i en massa pass i kalendern) ( Mina böcker kom i måndags, nu är jag inspirerad som fan. Här ska det bli en ny och sund och häslosam och pigg och glad och fräsch och fin och antioxidantisk igel!) har jag inte gjort ett jota idag. Inte nåt.


I väntan på måndag slöar jag. Och jag är inte ensam:



Av Igeln - 15 augusti 2008 21:16

Varit på kalas, blivit bjuden på fint fika, lagat spontanmat; lax i ugn med cocktailtomater och täcke av grekisk yoghurt och kryddor, till det quinoa, sparris och avokadosallad, avnjutit mitt mästerverk tillsammans med ett glas vin och New York-hemkomna Snippe. Nu sitter jag nedbäddad i sängen, slözappar mellan kanalerna (Mtv2, Vh1 och Animal Planet dominerar) och internetar lite halvhjärtat tillsammans med ytterligare ett glas vin. Snippe uppdaterar hemsidan. Lyx- och slöliv.

 

För övrigt har mina moderskänslor svallat idag; Assar har varit ute på egen hand tre (tre!) gånger idag. Själv! På egen hand! Och kommit när vi ropat in honom! Stolt! (Jag). Lyx och lättnad.

 

Mindre lyxigt är att vi båda är slitna som två urvridna disktrasor. Snippe är jetlaggad efter resan och jag verkar ha smittats. Eller ger Upptåget den åkomman också? Temperaturen brukar diffa några grader mellan på- och avstigning, men är det verkligen olika tidszoner dessutom? Jag är konstant trött, somnade inne på Kassaservice igår när jag väntade på Snippe, mår småilla och har blåsor i munnen. Helgen ska således ägnas åt ingenting.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards