Alla inlägg under maj 2008

Av Igeln - 27 maj 2008 18:08

Det känns osunt att jag får dåligt samvete av att bara vara. Kom just hem. Handlat mat, lagat mat, ätit mat och nu känner jag mig skyldig eftersom jag inte slängt mig över de uppgifter jag tagit hem för att rätta. Men vafan! Jag har ju suttit på jobbet och inte gjort annat än rättat, ringt elever och tjatat, pratat med oroliga föräldrar (”men han har ju lite svårt med att skriva ner sina egna tankar, räcker det inte med att han redovisar fakta?” Eh, nä. Fakta kan jag faktiskt själv söka upp om jag behöver.) provvaktat och sorterat. Druckit en massa kaffe och stressat i mig lunchen. Satt några betyg. Våndats. HELA DAGEN.

 

Kan jag inte få vila lite? Tydligen inte. Men jag tänker tvinga mig själv. Nu har jag kastat i mig maten, nu ska jag inte kasta mig över pappershögarna, jag ska ut och promenera. Lite för att bättra på statistiken lite men allra mest för att göra någonting för min egen skull. Ut i solen och syret. Pausa.

 

Nu!

Av Igeln - 26 maj 2008 21:48

Tre elever lämnade in exakt samma hemtenta i religion. Exakt. Hur tänkte de då?


Inte alls?

Av Igeln - 26 maj 2008 21:22

Bröder skola kämpa,
varandras banemän bliva,
systrars barn
sin släktskap spilla;
hårt är i världen,
hordom mycken,
yxtid, klingtid,
kluvna bliva sköldar,
vindålder, vargålder,
innan världen störtas;
ingen man skall
den andre skona.


Ovanstående hör jag Assar gå och mumla dagarna i ända, med ett undantag. Istället för vargålder väser han om trastålder. Med all rätt. De låter som kulsprutor och attackerar kattstackaren så fort de ser svanstippen på honom. Nu är tiden inne, nu är det dags att skörda, menar min grå krigare. Allt Assar har offrat är det dags att ta betalt för. Det är nu jag väljer att titta bort. Jag vill inte veta, jag vill inte se. Inte höra heller. Men snart börjar jag återigen skyffla trastlik in i buskarna så att Assar ska stå kvar på god fot med grannarna.


Av Igeln - 23 maj 2008 17:51

Jag glömde min stegräknare hemma idag. Det känns lite tomt. Konstigt.

Av Igeln - 22 maj 2008 22:05


En sån här mötte jag alldeles nyss på väg hem från affären (andra gången gillt, glömde köpa kattmat första gången. Sådant accepteras inte av husets herre). Den sniffade mot mig och såg väldigt närsynt ut. Det är något jag kommer att sakna som citybo. Taggiga grannar med taskig syn. Svartbäcken kryllar av igelkottar. Kvällens möte var mitt första för den här sommaren.

Av Igeln - 22 maj 2008 21:00

Mitt matintag de senaste dagarna har varit av det tragiska slaget. Igår var det grå pasta med burktillbehör både till lunch och middag. Blek mat. Idag bestod frukosten av en proteinshake införskaffad på Sats igår, en gammal banan stulen från Sats personalrum igår och en knäckebrödsmacka med leverpastej från igår (men gjord av mig själv, av produkter jag själv hade hemma) som övergått till att vara mjuk. Alltså mjuk. Som i att man kunde vika den dubbel utan att ett endaste knaster hördes. Lunchen bestod av ärtsoppa och ännu en stulen banan. Grått och brunt. Och blekt. Jag tänkte att jag lika gärna kunde köra på samma gamla tema (eller i ärlighetens namn, jag var så illa tvungen) när jag lagade middag, min ekonomi tillåter inte att jag gör annat än länsa, rensa och rota i kyl, frys och skafferi. Allt är ju ändå åt helvete, så varför bry sig. Det är ju energi i vilket fall.

 

Tänkt och gjort, jag hittade några ensamma fiskpinnar i frysen. Till dem trodde jag att enda alternativet var fiberpotatismos (gråare än vanligt mos) men så hittade jag en påse vildris långt inne i skafferimörkret (med bland annat bruna korn alltså). Okej, lite bättre. Och så hittade jag en tredjedels rödlök, en gammal ledsen gurka, och matlagningsyoghurt i kylen. Längst bakom alla burkar även en halvtom burk med röd stenbitsrom. Broccoli och spenat i kylen.

 

Och ja jävlar! Det blev nog det godaste jag ätit på länge! Yoghurt, stenbitsrom, rödlök och citronpeppar blev en ypperlig sås. Ypperlig! Vildris och spenat passade varandra som hand i handske.

 

Jag blev så stolt att jag fotade min skapelse.




Kokboksmaterial, lätt.

Av Igeln - 22 maj 2008 20:52

Tittade igenom bilder i min mobil och hittade det här. Det var väl en, två, tre veckor sedan. Jag minns promenaden. Det var kvällssol. Allt var ljust och skirt. Rött och grönt. Nu har nog allt exploderat.





Av Igeln - 21 maj 2008 20:12

Idag åt jag fullkornspasta med en konservburk blandade grönsaker, två slattar pesto och nån matsked matyoghurt till lunch. Middagen bestod av fullkornspasta, en burk makrill, krossade tomater och frysta gröna bönor (som jag dock tinat upp innan). Utöver det: tusen koppar kaffe. Spännande. Symboliskt. Ungefär som mitt liv har känts idag.


Jag har flängt upp och ner och hit och dit för att fixa ärenden i skolan, och när jag inte gjort det eller haft lektioner så har jag stressrättat religionsprov och skickat en massa jobbmail. Jobbiga jobbmail. Jag har också pratat med betygsstressade elever. Ungefär var sjunde minut knackar någon på dörren till vårt arbetsrum.


Andras liv verkar dock vara desto mer spännande, det är intriger vart man än vänder sig. Elever som vägrar prata med varandra, elever som vägrar gå på obligatoriska elevvårdsmöten, lärare som ogillar varandra mer eller mindre öppet, lärare som motarbetar varandra, elever som är sura på lärare, lärare som är sura på elever. Å, vilken underbar dag. Mera sånt.


Imorgon till exempel. Då blir det 6:19-tåget igen, rätta för glatta livet, lektionera, ärtsoppa till lunch och tvångsjogga på kvällen.


Mmmm.

Arg

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards