Alla inlägg under mars 2008

Av Igeln - 26 mars 2008 13:50

Dags att modeblogga. Dagen till ära (den lediga dagen utan något på att-göra-listan än på några timmar) har jag iklätt mig denna stass:



Ja, du ser helt rätt. Det är en mossgrön, knälång klänning helt utan passform. Material: fleece.



Självfallet finns det trendiga detaljer på klänningen, till exempel den här praktiska huvan, när du verkligen vill gömma dig för din omvärld.


Jag ser kanske ut som nåt slags träsktroll, men jag känner mig som en jordgubbe. Smorde in mig i en julklapp från mamma. Det är inte den diskretaste doften vi talar om här, den är faktiskt så påträngande att jag nästan börjar få ont i huvudet igen.

Av Igeln - 26 mars 2008 12:13

Fördel:


Jag kunde gå in i en kiosk och köpa batterier när det (som jag så riktigt förutspått) gamla tog slut och musiken tystnade.


Nackdel:


Inne i kiosken träffade jag helt otippat en snusförsäljande granne som tvingade mig att lova att jag ska komma på bostadsrättsföreningsmötet på måndag.


Fan. Jag är så dålig på att säga nej. Golvet under brevlådan svämmas över av jävla gratisprover som en massa telefonförsäljare tvingar på mig var och varannan dag. Jag måste lära mig att säga nej. Nej, nej, nej. Min mamma, som är en av världens snällaste människor, lätt, har inga som helst problem med att (på ett mycket övertygande sätt) säga nej till försäljare. Varför är jag så mesig? Nu ska jag anmäla mig till det där Nix-registret. Och träna på att säga det också. Nix! Det blir inget av med den saken!

Arg
Av Igeln - 26 mars 2008 10:13

Det verkar blåsa ute. Noll grader och sol säger min dator att det är, fönstret säger mulet och blåsigt, temperatur okänd. Men jag ska ut och promenera. Promenad i hastig takt. Här ska förbrännas påskgodis! Stora mp3-spelaren stulen, lånade mellanmp3-spelarens adapter verkar ha lösts upp i molekyler och rest till ett parallellt universum. Tur att jag hittade lilla mp3-spelaren i en låda. Bara batteriet håller, får ta med mig nödpengar på färden. En timmes promenad utan musik kan ibland kännas så mycket längre än en timme.


Så. Nu ska jag hälla i mig resten av vattnet, bortse från smyghuvudvärken, klä på mig ytterkläder, ta ett djupt andetag och börja pinna på. Först måste jag förmodligen valla Assar ner och upp för trapporna några gånger innan han har bestämt sig för om det är ute eller inne som gäller. Jaja, det är motion det med.

Av Igeln - 25 mars 2008 20:59

Första planerna för balkongerna är klara. Första utkastet i mitt huvud i alla fall. Rosenböna, blomman för dagen och slingerkrasse tror jag att det blir på Snippes balkong. Kanske murgröna också. Det är slinger beställt! Slinger blir det! Jag tar allt utom rosenbönan och murgrönan till min. Men svartöga ska jag nog ha. Min balkong har inte lika bra slingeryta att erbjuda som Snippes.



Svartöga



Krasse



Rosenböna



Blomman för dagen



Murgröna



Av Igeln - 25 mars 2008 19:49


Jag trotsade allt som verkar vettigt i kattsammanhang och tog in påskris häromdagen. Än har Assar inte vält ut det. Än. Nu kan det snöa på ute, jag har ändå lite vår inne. Får lyssna på Blackbird , sätta mig framför en lampa och försöka få  ljuset i ögonen med jämna mellanrum så kanske jag går på min list helt och hållet för en stund.



Eller så får jag sätta mig vid köksbordet och glo in i de här solarna. Synd att de inte alls luktar gott bara.



Trumpna randkatten har fått tillfälligt sällskap av en randig och prickig tupp bördig från Skelleftehamn. Han verkar inte ha blivit gladare för det, men jag blir.



Assar har försökt piffa till Trumpna randkatten genom att pierca hans öron. Kanske blev Assar gladare av det, jag blev det inte. Säkerligen inte Trumpna randkatten heller.

Av Igeln - 24 mars 2008 17:28

Alla förberedelser är gjorda.

 

Golven är dammsugna och torkade, disken diskad, det är dammtorkat, till och med mellan alla stereodelar och under blomkrukor, skåpdörrar är avtorkade, tvätten tvättad, sängkläderna bytta… Allt är ju fint och bra så långt, men det är mer än så! Jag har tvättat överkastet, soffklädseln, polerat möbler med möbelpolish, torkat av alla jävla lister, bokhyllorna… Allt är skinande rent! Tillochmed Assar är nyborstad. (Man fick en ”putshandske” gratis vid köp av torrfoder, effektiv som borste och dessutom ett bra skydd mot vassa kattänder). Snippe har hjälpt mig att fixa fogar till diskbänken, det kändes nästan lika bra som att få trösklar. Ännu en bit av den ännu lite ofullständiga lägenhetssjälen på plats.

 

Nu sitter jag i Snippes soffa och skriver. Ska titta i Cityodling snart, dags att planera balkonger. I år ska det slås rekord. Snippe ligger i andra änden av soffan och tittar på 28 dagar senare.

 

Ikväll blir det sushi.

 

Imorgon blir det jag, Assar och nystädat hem. Och ledigt, ledigt, ledigt.

    
Av Igeln - 20 mars 2008 13:39

Ahhhhhh.


Sådär. Då var rödpennan nedlagd för den här veckan. Återstår bara att ta tåget hem och sen - TADA! Ett påsklov!



Ungefär såhär ser jag ut just nu. Lov! Weeeee!

Av Igeln - 19 mars 2008 18:41

Igår skulle jag köpa mig lite mat efter träningen. Lite påskliljor efter träningen ville jag också ha, men det visade sig att hundringen jag knölat ner i jackfickan inte räckte till, så jag skulle precis ställa tillbaka blommorna när kvinnan i kassan gav mig de fyra kronor som fattades för att hon visste precis hur det kändes, som hon sa.

 

Idag skulle jag köpa ett frimärke till ett kombinerat påsk- och gratulationskort till farmor. Det kostade 5,50:- När jag upptäckte att jag bara hade en femma löst och skulle hala fram kortet så stack killen bakom mig fram näven med en femtioöring i.

 

Vad är det som händer? Spontan snällhet, bara sådär? Fina människor!


Eller ser jag ovanligt fattig och trasig ut just nu?

 

Vafan! Låt mig vara, jävla prussiluskor!


Eller? Måste gå och kolla i spegeln om jag ser ovanligt hålögd ut.

Arg

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards